Raku werk

Raku Weekend alles inclusief

Raku stoken

Raku stoken is van oorsprong een Japanse techniek.
Het biscuit gebakken werkstuk wordt geglazuurd in een oven geplaatst waarin de temperatuur in rap tempo naar 1000 ℃ wordt gebracht. Wanneer het werk roodgloeiend uit de oven wordt gehaald en aan de buitenlucht wordt blootgesteld onstaat de craquelé in het glazuur. Het werk wordt daarna in een zaagselton geplaatst, het zaagsel ontbrand door de hitte van het keramiek. Vervolgens gaat er een deksel op de rookton. Hierdoor doven de vlammen en ontstaat er rook, dit trekt in de craquelé en in de scherf waar niet is geglazuurd. 

Wilt u samen met een aantal personen, minimaal 4 en maximaal 6,  een weekend raku stoken, dan kan dat op onze boerderij. Op de eerste dag starten we met het maken van een of meerdere werkstukken uit speciale klei. Na een uitgebreide lunch en wat uitbuiken worden de werkstukken geglazuurd. Daarna is er evt de mogelijkheid om een eindje te wandelen in het natuurgebied een kilometer hier vandaan. Ondertussen wordt het eten voorbereid en na het eten in de schaapskooi kan er bijgekletst worden bij de houtkachel. Er zijn drie slaapkamers met elk twee boxsprings. Badkamer wordt gedeeld. 

De volgende morgen gaan we na het ontbijt alle werkstukken in een paar rondes buiten stoken in de Raku-ton. Nadat we verrast zijn door het resultaat en hopelijk zeer tevreden sluiten we af met een lunch.

Kosten € 260,00 p.p.

Dit is inclusief koffie/thee met lekkers, alle raku materialen, 2x lunch, 1 x ontbijt, 1 x diner drinken met een hapje en natuurlijk een lekker bed in een tweepersoons slaapkamer. Dus alles inclusief. Alle gerechten zijn vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch, de zuivel is afkomstig van Demeter.