Over Linda

Werken met klei is als een virus, voor je het weet raak je besmet. Het zorgde er bij Linda voor dat ze in 2016 de driejarige Keramiekopleiding in Gouda is gaan doen. Alles wat er in die drie jaar te leren viel heeft ze in zich opgenomen als een spons. Alles uitproberen, steeds weer iets nieuws. Nog steeds lijken er in Linda meerdere keramisten te zitten als je naar haar werk kijkt. Ze blijft experimenteren met vormen, technieken en kleuren. Dit maakt haar werk zo veelzijdig en uniek.

Haar logo, in elk werk te zien, is een combinatie van het signatuur van haar vader en haar eigen initialen. Ook haar vader is op latere leeftijd zijn creativiteit gaan uiten, deze heeft Linda geërfd, net als de middelen om keramiek te kunnen gaan studeren.

Tijdens de opleiding kwam ze erachter dat ze haar  kennis wil delen en mensen graag op weg wil helpen om ook te ontdekken waarom klei zo'n heerlijk materiaal is. Ze hoopt ook jou welkom te heten in de kleischuur in Oldelamer.

Over Mechtild

Mechtild is van oorsprong lerares handvaardigheid en tekenen. Na jarenlang les te hebben gegeven is ze overgestapt naar de hulpverlening. Nu 25 jaar later lokt het werken met de handen als nooit tevoren, vooral omdat ze een heerlijke werkplaats heeft. Op haar vrije vrijdag is ze hier te vinden en werkt ze met allerlei resthout, afgekeurde parketvloeren, afgedankte kaasplanken etc.
Ook staat ze veel achter de houtdraaibank en volgt ze regelmatig workshops houtdraaien om de finesses te leren.